Mit kezdjünk a szorongással? Pszichológiai útmutató és félelemoldó mesék

April 11, 2019

Deliága Éva és Lovász Hajnalka - Mit kezdjünk a szorongással? Pszichológiai útmutató és félelemoldó mesék

Letölteni Mit kezdjünk a szorongással? Pszichológiai útmutató és félelemoldó mesék könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

A nagy sikerű Mit kezdjünk az akaratossággal? című könyv folytatásában a pszichológus-pedagógus szerzőpáros a gyermekkorban jelentkező félelmek és szorongások enyhítéséhez nyújt segítséget.
Anyaként vagy apaként nagyon rossz érzés átélni, ha a gyermek fél, nem érzi biztonságban magát, elakad, vagy teljesítményét indokolatlan gátlások blokkolják. Fontos, hogy a szülő ilyenkor képes legyen oldani ezt a kellemetlen testi-lelki tünetekkel járó állapotot. Mivel az egyszerű biztatás nem mindig éri el a célját, Deliága Éva kidolgozott egy olyan szempontrendszert, mely a különböző személyiségű gyermekek szorongását helyzethez illően más-más módszerrel kezeli.
A pszichológiai útmutatóban a gyermeki szorongás lélektanáról, illetve a mindennapi gyakorlatban jól használható módszerekről olvashat. Arra is találhat példákat, hogy mi az, ami hosszú távon ártalmas lehet a gyermek egészséges személyiségfejlődésére, még akkor is, ha elsőre hatékonynak tűnik.
A Lovász Hajnalka által írt mesék pedig a felvázolt módszereket csomagolják humoros, kalandos állattörténetekbe, melyekből a gyermek új megoldásokat kaphat félelme, szorongása enyhítésére. A bájos figurancs állatkák varázslatos történetei észrevétlenül - nem tanmese jelleggel! - formálják a gyermek mindennapi helyetekhez való nyitott, pozitív hozzáállását, fejlesztik empátiakészségét, bővítik érzelmi szókincsét.

Mit kezdjünk a szorongással? Pszichológiai útmutató és félelemoldó mesék

Könyv adatok
Cím: Mit kezdjünk a szorongással? Pszichológiai útmutató és félelemoldó mesék

Szerző: Deliága Éva és Lovász Hajnalka

Kiadó: Kulcslyuk Kiadó

Oldalszám: 144 oldal
Megjelenés: 2019. február 11.
Kötés: Cérnafűzött, keménytáblás
ISBN: 9786155932014
Méret: 165 mm x 15 mm x 210 mm

Olvasni online Mit kezdjünk a szorongással? Pszichológiai útmutató és félelemoldó mesék könyv ingyen

comments powered by Disqus