Kóma

April 11, 2019

Robin Cook - Kóma

Letölteni Kóma könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

A klinikán azt mondták, hogy csak egy “apró sebészeti beavatkozásról” van szó. Mégis NancyGreenly, Sean Berman és még tucatnyi páciens, akik rutinműtétre készültek a Memorial Kórházbaegy váratlan és rejtélyes tragédia áldozatává váltak a műtőasztalon. Az altatás során valamimegmagyarázhatatlan dolog történt, amitől agyuk megsérült és valamennyien tartósan ésreménytelenül kómába estek. De mégis mitől? Susan Wheeler, egy gyönyörű, fiatalorvostanhallgató életét kockáztatva próbálja megtalálni a választ a kérdésre, ami végül olyanmegdöbbentő, olyan hihetetlen és mégis annyira lázálomszerűen valóságosnak tűnik, hogy a könyvelolvasása után sokszor eszünkbe fog még jutni, ha belépünk egy egészségügyi intézmény ajtaján.

Kóma

Könyv adatok
Cím: Kóma

Szerző: Robin Cook

Kiadó: Gabo

Megjelenés: 2010. augusztus 16.
ISBN: 9789636890858
Méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm

Olvasni online Kóma könyv ingyen

Dr. Robin Cook (New York, 1940. május 4. –) amerikai orvos és író, általában közegészségügyi és orvoskrimi témájú regényeket ír. Több mint harminc megjelent regény és több millió eladott példány után is orvosnak tartja magát, nem pedig írónak.

Diplomáját a Columbia Egyetem és a Wesleyan Egyetem Orvostudományi karán szerezte, tanulmányait a Harvard Egyetemen fejezte be, orvostudományi továbbképzésen. Az Egyesült Államok Haditengerészeténél mélytengeri búvárnak képezték ki, első könyvének nagy részét egy tengeralattjárón írta, valamint a Szöktetés című regényében is sok tapasztalatot írt le a búvárkodással kapcsolatban.

Házas, egy fiúgyermek apja. Elmondása szerint a legjobb kikapcsolódás számára a sport, rendkívül szeret kosárlabdázni, és kerékpárral járja New York utcáit; kicsit tehát magáról is mintázta regényeinek visszatérő karakterét, dr. Jack Stapletont. Állítása szerint egy könyvet nagyjából egy év alatt készít el, ezt több hónapos nyomozás előzi meg, sokszor továbbképzéseken vesz részt, vagy barátai segítségét kéri. A konkrét történet megírása általában két hónapjába telik, felét gépeli, felét kézzel írja.

Cooknak három visszatérő karaktere van, de a különböző könyvek fő története nem összefüggő. dr. Laurie Montgomery igazságügyi orvosszakértő, Lou Soldano rendőrhadnagy és dr. Jack Stapleton igazságügyi orvosszakértő eddig több könyvben szerepeltek már együtt.

Több regényét is megfilmesítették, összesen két mozi, hat tévéfilm és egy tévésorozat készült el. A legismertebb ezek közül a Michael Douglas és Geneviève Bujold főszereplésével 1978-ban bemutatott Kóma című thriller, melyet Cook és másik három író hasonló témájú történetéből, Michael Crichton rendező vitt vászonra.
comments powered by Disqus