Férfiképmás

April 11, 2019

PATAKI ÉVA - Férfiképmás

Letölteni Férfiképmás könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

Az 1890-es évek elejének Budapestjén lázasan folyik a készülődés a magyarság ezeréves fennállásának megünneplésére. A millenniumi előkészületek forgatagában Pulszky Károly, a nemzetközi hírű, becsvágyó művészettörténész megkapja élete lehetőségét: a kormány mesés összeget bocsát a rendelkezésére, hogy az Országos Képtár igazgatójaként világszínvonalú műkincsgyűjteményt hozzon létre Magyarországon. Károly érzi, hogy a majdani Szépművészeti Múzeum megalapításával nem csupán hazájának tehet maradandó szolgálatot, de végre talán örökké elégedetlen apja, Kossuth egykori minisztere, Pulszky Ferenc elismerését is kivívhatja. Ám irigyei mindeközben csak az alkalmat lesik, hogy magasztos törekvéseit a pártpolitika sarába ránthassák, és gyűlölt családjával együtt végleg tönkretehessék a túl gyorsan túl magasra jutott fiatalembert. Országos botrány készül, amelyben a becsületnél is több forog kockán…

Pataki Éva számos nagy sikerű magyar film, köztük Mészáros Márta klasszikus alkotásainak (Napló-sorozat, A temetetlen halott, Aurora Borealis) forgatókönyvírója. Legújabb regénye a dualizmuskori Magyarország újjászületésének idejébe, nagyra törő álmok és sosem látott lehetőségek világába repíti az olvasót - mégis több, mint egy izgalmas történelmi regény. Örök magyar mese a világszínvonalú szakmai hozzáértés és a hataloméhes középszer kultúrharcos összecsapásairól.

Kultúrharc a 19. század végén - Pataki Éva Férfiképmás című regényének bemutatójaSok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt,
2019. április 28-án vasárnap
13 órára a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál (Millenáris) Márai termébe,
Pataki Éva Férfiképmás című regényének bemutatójára.
A szerzővel és a kötet szerkesztőjével Filippov Gáborral Veiszer Alinda beszélget. Felolvas Takáts Andrea színésznő.
Pataki Éva 14 órától az Athenaeum Kiadó standjánál dedikál (B14).https://www.facebook.com/events/408321879948641/

Férfiképmás

Könyv adatok
Cím: Férfiképmás

Szerző: PATAKI ÉVA

Kiadó: Athenaeum Kiadó

Oldalszám: 264 oldal
Megjelenés: 2019. április 10.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789632938615
Méret: 200 mm x 125

Olvasni online Férfiképmás könyv ingyen

Balázs Béla díjas forgatókönyvíró, dokumentumfilm-rendező. Tanulmányait az ELTE BTK-n végezte magyar-orosz-esztétika szakon.

Filmíróként - Mészáros Márta filmrendezővel közösen - olyan közismert filmek alkotója, mint Napló szerelmeimnek, A hetedik szoba, Kisvilma, A temetetlen halott, Utolsó jelentés Annáról. Dokumentumfilmjei izgalmas társadalmi kérdéseket feszegetnek. Fontosabb saját filmjei: Bébiszitterek, Kiutazása közérdeket sért, A Nékosz-legenda. Írt színházi adaptációkat, színdarabokat; ezek közül a legemlékezetesebb az Edith és Marlene.

Az Athenaeum Kiadónál megjelent művei:
Még egy nő (2002),
Ami elveszett - Családregény (2010)
A szerző kiadónál megjelent művei:
Még egy nő
Ami elveszett - Családregény
comments powered by Disqus