Örökség [előrendelhető]

April 11, 2019

Vigdis Hjorth - Örökség

Letölteni Örökség [előrendelhető] könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

Vigdis Hjorth 1952-ben született, Oslóban. Filozófiai, irodalomtudományi és politikatudományi tanulmányai után 1983-ban sikeres gyerekkönyvekkel kezdte pályáját, 1987 óta pedig mintegy húsz, felnőttek számára írt műve jelent meg. A norvég közönség hozzászokott ahhoz, hogy Vigdis Hjorth a legkínosabb, szőnyeg alá söpört témákat sokszor természetes, közvetlen, akár humoros hangon tárgyalja. Az Örökség elhozta számára a kirobbanó nemzetközi sikert is. A könyv eddig 150 000 példányban kelt el és 18 nyelvre fordították le.

Az Örökség című regény a szerző eddigi legmerészebb vállalkozása: egy örökségi vita hátterében a családon belüli erőszakról ír, olyan sodró lendülettel, hogy könyve szinte letehetetlenné válik. Rendkívül keményen ábrázolja egy diszfunkcionális család romboló hatását, azt, hogy a tabuk, az elhallgatások hogyan tehetik tönkre sokszor még a leszármazottak életét is. Témája alapján lehetne súlyos, nyomasztó olvasmány, de mégsem az, mert Kierkegaardon, Brechten és Thomas Bernhardon edzett látásmódja révén az írónő mindennek a fonákját is megjeleníti.
”… szegény, szegény apa, fiatalon bűnöket követett el, visszavonhatatlan, jóvátehetetlen bűnöket, és nem tudta, hogyan viselje el, hogyan éljen együtt vele. […] Apa kerülte két idősebb gyermekét, félt tőlük, mert emlékeztették a saját gaztettére…”
“Az, hogy egyikőtök sem kérdezett soha semmit az én történetemről, nekem nagy szomorúságot okozott és okoz a mai napig.”
Részletek a regényből

Örökség [előrendelhető]

Könyv adatok
Cím: Örökség [előrendelhető]

Szerző: Vigdis Hjorth

Kiadó: Polar Egyesület

Sorozat: LÜK kiadványok
Oldalszám: 376 oldal
Megjelenés: 2019. április 16.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 97861558660361418024
Méret: 130 mm x 25 mm x 195 mm

Olvasni online Örökség [előrendelhető] könyv ingyen

comments powered by Disqus