Az egyszerű élet művészete

April 11, 2019

Shunmyo Masuno - Az egyszerű élet művészete

Letölteni Az egyszerű élet művészete könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

100 zen gyakorlat a szebb és nyugalmasabb hétköznapokért


A világot nem könnyű megváltoztatni, és ha nem úgy működik, ahogy szeretnénk, jobb, ha önmagunkon változtatunk - tanítja Shunmyo Masuno.
Százféle információ zúdul ránk, felőrli napjainkat a szüntelen sietség és a jövőtől való szorongás. Nem szívesen gondolunk arra, hogy az élet egyszer véget ér, félresöpörjük a múlandóság apró jeleit.
Azonban a kis változásoknak is van hatásuk. Ha mindennap szánunk néhány percet arra, hogy ne gondoljunk semmire; ha evés közben nem figyelünk másra, csak az ételre; ha megszabadulunk a felesleges tárgyaktól, de az igazán fontosakat becsben tartjuk; ha elfogadjuk a valóságot olyannak, amilyen - korábban nem tapasztalt nyugalomban és békességben lehet részünk.
Shunmyo Masuno egy zen buddhista templom főpapja, és díjnyertes zen kerttervező. Könyve elméletek helyett praktikus, egyszerű gyakorlatokat ajánl: tanácsaival apró lépésekben, finoman hangolja át a gondolkodásunkat.

“Ezt a könyvet legszívesebben állandóan a kezem ügyében tartanám.” –Cait Flanders

“Igazi kincs. Segít abban, hogy rácsodálkozzunk az élet hétköznapi, profán pillanataira és felfedezzük bennük a gazdagságot, az örömöt és a nyugalmat. –Allan Lokos

“Ezek az apróságok segítenek visszacsempészni a meghitt, gyengéd kényeztetést a mindennapokba.” –James Wallman

Az egyszerű élet művészete

Könyv adatok
Cím: Az egyszerű élet művészete

Szerző: Shunmyo Masuno

Kiadó: 21. Század Kiadó

Megjelenés: 2019. április 17.
ISBN: 9786155915581

Olvasni online Az egyszerű élet művészete könyv ingyen

comments powered by Disqus