Fejben dől el? - Ami rajtunk múlik - és ami nem

April 11, 2019

Bagdy Emőke ,  Buda László ,  Kádár Annamária ,  Pál Ferenc - Fejben dől el? - Ami rajtunk múlik - és ami nem

Letölteni Fejben dől el? - Ami rajtunk múlik - és ami nem könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

“Minden fejben dől el!” - szokták mondani. Talán egyetértünk ezzel, de az is lehet, hogy némi ingerültséget kelt bennünk ez a mondat, annyiszor hallhattuk az elmúlt évek során olyan értelmezésben, hogy elegendő “pozitívan gondolkodni”, s önmagában ettől majd jól mennek a dolgok. Az élet minden bizonnyal nem ennyire egyszerű, s ha ezt már magunk is megtapasztaltuk néhány alkalommal, akkor fenntartásokkal fogadhatjuk a hasonló kijelentéseket.
Ugyanakkor ma már sokszorosan bizonyított tény, hogy a mentális beállítódásunk valóban jelentős hatást gyakorol a teljesítményünkre, a közérzetünkre, az egészségi állapotunkra, sőt, még az emberi kapcsolatainkra is. Például az élsportban bizonyos szint felett tényleg majdnem minden fejben dől el, erős mezőnyben a győzelem vagy vereség már jórészt a mentális állapoton és felkészültségen múlik. A gyógyítás világában is evidenciának számít, hogy amit elvárunk egy adott szertől vagy eljárástól, az nagymértékben befolyásolja a hatást. Alaposan dokumentált esetek bizonyítják, milyen lenyűgöző öngyógyító erők ébredhetnek a szervezetben a bizakodó gondolatok, a felépülésbe vetett hit, a pozitív elvárások nyomán. De gyakran a kapcsolataink sorsa is azon áll vagy bukik, hogy elég nagy súlyt helyezünk-e mindarra, ami a mi kezünkben (vagyis a fejünkben) van: az értékeinkre, az elveinkre, a meggyőződéseinkre, a józan mérlegelésre, a stratégiaalkotásra. Annak, aki csakis a folyton változó érzései alapján dönt, nagyon nehéz lesz a kapcsolatait jól működtetni, s azokban kitartani.
Ha tehát nem is minden, de számos dolog bizonyosan fejben dől el. Éppen ezért igen hasznos megtanulnunk, miként formálhatjuk a gondolatainkat, a mentális beállítódásunkat úgy, hogy ezek minél inkább segítsenek, ne pedig hátráltassanak bennünket az életünkben.


A test tízparancsolata, avagy hogyan éljünk tovább 10 évvel
Ha igen, akkor tartsd be a test tízparancsolatát, Dr. Bertil Marklund megmondja, hogyan.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Fejben dől el? - Ami rajtunk múlik - és ami nem

Könyv adatok
Cím: Fejben dől el? - Ami rajtunk múlik - és ami nem

Szerző: Bagdy Emőke , Buda László , Kádár Annamária , Pál Ferenc

Kiadó: Kulcslyuk Kiadó

Sorozat: Nyitott Akadémia
Oldalszám: 180 oldal
Megjelenés: 2017. június 22.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9786155281433
Méret: 115 mm x 16 mm x 175 mm

Olvasni online Fejben dől el? - Ami rajtunk múlik - és ami nem könyv ingyen

comments powered by Disqus