Maradék magyarok - ÜKH 2017

April 11, 2019

Sík Sándor - Maradék magyarok - ÜKH 2017

Letölteni Maradék magyarok - ÜKH 2017 könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

Sík Sándor rendkívül tevékeny életét úgy jellemezhetjük, mint aki egy személyben volt piarista szerzetes, szépíró, irodalomtudós, kiváló pedagógus, műfordító, cserkészvezető és a katolikus költészet megújítója.

Életét végigkísérte a piaristák szellemisége, tanulmányait és - tartományfőnökként - munkáját is a rendnek szentelte. Dolgozott a magyar irodalom professzoraként Szegeden, segédszerkesztőként az Élet című folyóiratnál és főszerkesztőként a Vigiliánál.

Az I. világháború idején egy évet töltött lelkipásztorként a doberdói harctéren, melynek során a menekülést és bujkálást is meg kellett tapasztalnia. A harcok iszonyata, rémülete, bizonytalansága éppúgy része lett költeményeinek, mint a buzdító, szüntelenül remélő, boldog örvendezés, mely mélyen gyökerező hitének legszebb megnyilvánulása.

Jelen kötetünk Sík Sándor hazafias lelkületének, mély keresztény hitének, a magyarságot érintő történelmi eseményeknek, a magyar megmaradásnak és miként Baróti Dezső találóan megfogalmazta, a költő “szeplőtlen hazaszeretetének” állít emléket.

Maradék magyarok - ÜKH 2017

Könyv adatok
Cím: Maradék magyarok - ÜKH 2017

Szerző: Sík Sándor

Kiadó: Lazi Kiadó

Megjelenés: 2017. május 10.
ISBN: 9789632673301
Méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm

Olvasni online Maradék magyarok - ÜKH 2017 könyv ingyen

comments powered by Disqus