Jane Eyre

April 11, 2019

Charlotte Bront? - Jane Eyre

Letölteni Jane Eyre könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

Charlotte Brontë leghíresebb regénye, a Jane Eyre rengeteget elárul szerzőjéről: életrajzi elemekből építi fel Jane gyermekkorának keserves éveit, és lelke legmélyéből veszi hősnőjének törhetetlen, makacs jellemét is. A regény romantikus cselekménye és érzelmessége révén már első megjelenésekor nagy sikert aratott.

Címszereplője koldusszegény árvalány, akit nagynénje nevel. Kapcsolatukat számos konfliktus tarkítja, így Jane idővel egy nevelőintézetbe kerül Lowoodba. Az állandó koplalás és hideg, valamint az intézet rideg, szigorú szabályai nem könnyítik meg az érzékeny, szeretetre éhes kislány helyzetét. Kis idő elteltével azonban barátokra tesz szert, ez erőt ad neki a benti élethez és a tanuláshoz is, olyannyira, hogy hamarosan osztályelső, majd évek múltán tanítónő lesz. Ezt az állását feladja, mikor nevelőnőnek szegődik Mr. Rochesterhez, annak kislánya mellé. Itt nyugalomra és elfogadásra lel, sőt szerelemre is… de egy felfedezésre váró titok árnyékot vet minderre…

Az árnyalt, finom jellemábrázolás, a pompás stílus és szerkesztés méltán biztosítja a regény előkelő helyét a világirodalom klasszikusai között és az Olvasók szívében egyaránt.


Rövid szövegek, nagy szenzáció - Kiadatlan Charlotte Brontë kéziratok.
Ősszel várható Charlotte Brontë elveszettnek hitt kéziratainak a megjelenése. A Jane Eyre szerzőjének egy 77 soros költeményét, illetve egy 74 soros történetét Charlotte Brontë édesanyjának egyik verseskötetében találták meg.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Jane Eyre

Könyv adatok
Cím: Jane Eyre

Szerző: Charlotte Bront?

Kiadó: Lazi Kiadó

Oldalszám: 432 oldal
Megjelenés: 2015. november 11.
ISBN: 9789632672779
Méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm

Olvasni online Jane Eyre könyv ingyen

comments powered by Disqus